De lekkerste apres ski drankjes

apres ski drankjes

De lekkerste apres ski drankjes

Menig wintersportfan kan niet zonder… de après ski! Al dat skiën of snowboarden zorgt ervoor dat je flink dorst krijgt. Er zijn allerlei lekkere apres ski drankjes waarmee je deze dorst kan stillen. Hierna kan het feest echt beginnen! Van shotjes tot aan klassiekers als glühwein. Dit zijn de lekkerste après ski drankjes:

Flügel

Flügel is een van de bekendste apres ski drankjes. De felroze drank zit in een opvallend klein flesje en heeft een zoete smaak. Het is een echte klassieker! Nadat je het shotje hebt opgedronken druk je de gele dop op je neus.

Jodelvocht

Jodelvocht is het heerlijke shotje dat is geproduceerd door de Partydokter! De gele drank zit in een reageerbuisje en laat je jodelen als de beste. Je slaat het reageerbuisje zo achterover. En jodelen maar! Jodelvocht is hier te bestellen.

Schnaps

Wanneer je in Oostenrijk op wintersport bent dan zijn er ook over Schnaps te drinken. Deze sterke drank is lekker zoet en is in allerlei fruitsmaken verkrijgbaar. Maar pas op, drink het niet weg als limonade want schnaps heeft bijna 40% alcohol.

Feigling

Nog een veel geziene gast in de après ski bars is Kleiner Feigling, die net als Flügel in een klein flesje zit. De Kleiner Feigling is een vijgenlikeur op basis van wodka en het heeft een minder zoete maar een beetje bittere smaak. Ook dit flesje sla je in één keer achterover.

apres ski drankjes

Bier

Ben je niet zo van de sterke drank? Dan blijft bier altijd een goede optie. Op de wintersport bestemmingen drinken ze geen fluitjes of vaasjes maar halve liter pullen. Die proosten ook zo lekker!

Glühwein

Niet van het bier en ook niet van de shots? Dan is glühwein altijd een lekkere warme optie. Gluhwein is een verwarmde wijn waar kruiden en suiker aan zijn toegevoegd. Heerlijk om je handen aan op te warmen en de wijn warmt je van binnen ook helemaal op! Wel is glühwein wat minder geschikt om in een druk après ski café te drinken.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *